23948sdkhjf

ABB i nytt robotsamarbete

Industrirobotleverantören ABB har inlett samarbete med AI-startup-företaget Covariant. Tillsammans ska de inledningsvis utveckla en helt autonom expedieringslösning för lagerorder.

Robotar är idealiska för att hantera repetitiva arbetsuppgifter men hittills har de saknat intelligens för att kunna identifiera och hantera de tiotusentals olika produktvarianter som förekommer inom vanlig dynamisk lagerverksamhet.

ABB drog 2019 igång en global tävling för att bedöma hur 20 ledande startup-företag inom AI-teknik kunde hitta lösningar för 26 verkliga utmaningar inom plockning, packning och sortering.

Syftet var att förstå om AI är tillräckligt moget för att helt kunna frigöra potentialen för robotar och automatisering. ABB sökte också en teknikpartner med vilken man skulle kunna samutveckla en robust AI-lösning som stöttar autonom materialhantering och möjliggör för robotarna att hantera artiklar med oändliga variationer.

Startup företagets Covariant Brain är en universell AI med vilken robotar kan se, slutleda och agera på arbetsuppgifter som är alltför komplexa och varierade för traditionellt programmerade robotar. Med företagets programvara kan robotarna engageras i förstärkningsinlärning: de får själva anpassa sig till nya arbetsuppgifter genom försök och misstag och därigenom konstant utöka antalet olika föremål de kan plocka.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079