23948sdkhjf

Corona: Italiens maskinindustri känner oro

Den nödsituation som orsakats av coronavirusepidemin har skapat stor oro bland Italiens exporterande företag, framförallt de som har intensiva affärsrelationer med Kina. 

I ett pressmeddelande från den italienska branschorganisationen för plast- och gummimaskiner, Amaplast, lyfts flera orosmoln fram. Att Chinaplas - den viktigaste mässan i Kina för plast- och gummisektorn - skjutits upp i enlighet med instruktioner från de lokala myndigheterna till de nya datum 3 till 6 augusti 2020, är ett av dessa.  

Uppskjutningen av denna specialmässa representerar ett betydande problem för italienska företag, skriver Amaplast. Dels för att detta kommer att orsaka en försening av de beställningar som skulle ha gjorts under utställningen. Och dels för att det nya mässdatumet sammanfaller med startskottet för den italienska sommarsemesterperioden. 

Det dryga sextiotalet företag från Italien som tidigt hade beslutat sig för att delta med monter är nu osäkra på hur de ska gå vidare. Dels för att det råder osäkerhet om epidemiens framtida utveckling, men framförallt beträffande den tid som kommer att krävas för att återgå till normala förhållanden. 

Förseningar av maskiner vilka står klara för leverans eller närmar sig färdigställande vid tillverkares fabriker, är redan många till följd av produktionsstopp som de nationella myndigheterna påfört kinesiska företagUppskjutandet av installationen av nya anläggningarutöver förseningar i nya order och investeringsbeslut, kan utgöra stora svårigheter för italienska företag, skriver branschorganisationen. 

Flera italienska företag med producerande verksamhet eller servicekontor i Kina har också tvingats att tillfälligt stänga sina lokaler som ett resultat av avbrottet i leverantörskedjan för komponenter och distributionskanaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093