23948sdkhjf

Finska Posten köper Aditro

Storaffär: Statliga finska postbolaget Posti förvärvar alla aktier i Aditro logistics.

Finländska statliga postföretaget Posti förvärvar hela aktiekapitalet i Aditro logistics, med ambitionen att utöka verksamheten inom logistik, pakethantering och e-handel. Förvärvet av Aditro logistics gör att Posti ökar sin verksamhet inom logistiktjänster.  

Aditro logistics grundades i Jönköping 1973. Företaget tillhandahåller ett brett utbud av logistiktjänster som kontraktslogistik, transporter, lagerhantering, distribution och bemanningslösningar. De har sex lager i Sverige samt ett i Norge med ett totalt lagringsutrymme på ungefär 230 000 kvm.

2019 var Aditro logistics nettoomsättning cirka en miljard kronor. Företaget har i dag 1 100 heltidsanställda varav 1 050 är baserade i Sverige och 50 i Norge. 

– Förvärvet av Aditro är i linje med vår strategi, och genom förvärvet stärker vi vår närvaro i Norden och Baltikum. Tillsammans kan vi öka våra kunders konkurrenskraft, säger Turkka Kuusisto, vd och koncernchef för Posti group.

– Kontraktslogistik är en av Postis spetskompetenser och genom förvärvet av Aditro logistics blir vi nu även ett ledande företag inom kontraktslogistik i Sverige och Norge. Förvärvet ger oss också möjligheten att utveckla och bredda vårt utbud av tjänster för våra kunder i Norden, fortsätter Kuusisto. 

– Den här affären är väldigt bra för oss och våra kunder, säger Johannes Gussander, vd för Aditro logistics. 
– Vi har över 40 års erfarenhet av att erbjuda ett brett utbud av lager-, bemannings- och transporttjänster till våra förstklassiga kunder. Genom att samarbeta med Posti kan vi  lära av varandra, ytterligare bredda vårt erbjudande samt utveckla våra lösningar för att kunna erbjuda kontraktlogistik på en ny nivå, fortsätter Gussander.  

Efter att affären är klar kommer Aditro logistics att drivas som en oberoende affärsgrupp inom Posti och fortsätta ledas av Johannes Gussander. Förvärvet måste godkännas av svenska konkurrensmyndigheter, men parterna räknar med att transaktionen kommer att slutföras under andra kvartalet 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.394