23948sdkhjf

HP Indigo behåller försprånget

Missa inte hur digitaltrycket förändrar förutsättningarna för förpackningsproduktion. Visutech står som värd för Pack@lunch kommande fredag den 28 februari.

HP Indigo är världsledande inom digitala tryckpressar och efterbehandling för etikettproduktion. HP Indigo har ryckt åt sig ett försprång som verkar svårt för andra tillverkare att komma ikapp. På Labelexpo fick Packmarknaden en rundvisning i HP Indigos monter av Visutech, som representerar HP Indigo i Skandinavien.

HP Indigo har på ett decennium utvecklats till en komplett leverantör av digital tryckteknik för inte bara etiketter, utan även för förpackningstryck på kartong och flexibel film. Därför ställer företaget även ut på andra stora mässor, som Interpack och Drupa.

Labelexpo är lite som mammams gata för för HP Indigo. Här är man mässan gigant bland digitalpresstillverkare. Det var med digitaltryck för etiketter det började och här har man kommit absolut längst med sitt erbjudande baserad på sin unika digitala offsetteknik.

Det man slås av hos HP Indigo är kontinuiteten. Presskonferensen i montern hålls av samma man som har förkunnat Indigo-läran i mer än ett decennium, Alon Bar Shany, HP Indigos General Manager. Och i Skandinavien representerar Visutech HP Indigo, ända sedan Indigo-pressen lanserades på 1990-talet. Visutech ägs och leds allt jämt av Jan-Olof Jungersten.

Det är alltså inte så att man riskerar att hela tiden möta nya ansikten i ledningen för HP indigo. Företagets långsiktighet och uthållighet är också en av förklaringarna till framgången.

Att försöka omfamna alla nyheter som presenterades av HP Indigo på Labelexpo låter sig knappast göras i en artikel, men vi ska försöka nämna några. Det stora numret var lanseringen av HP Indigos första linje för produktion av ståpåsar. Det är en rejäl pjäs och hela linjen fanns uppbyggd i montern.

Tryckpressen i linjen är HP Indigo 20000 utvecklad för flexibel förpackningsfilm. Tryckbredden är hela 740 mm och den trycker på substrat från 10-250 mikron. Den kan producera i en hastighet av 42 meter i minuten i fyrfärgstryck med täckvit och med sju färger når pressen 97 % av Pantone-färgerna. Linjen består i övrigt av ett längre konverteringssteg för påsar, en lamineringsenhet och en slitter som delar upp banrullen i leveransklara rullar.

I montern fanns vidare HP Indigos linje för produktion av shrink sleevs, en hel avdelning för Colour Management och Digital efterbehandling med HP Indigo 6900 och den nya inbyggnadsenheten från folieleverantören Kurz, Kurz DM-Jetliner, som förenklar produktionen av högkvalitetsetiketter med metalliska effekter i en genomgång och i full produktionshastighet.

Och inom säkerhetstryck presenterades ett nytt samarbete med AGFA för ökat varumärkesskydd mot förfalskningar, HP Indigo Secure Studio, som nås via plattformen HP PrintOS Marketplace.

Självklart gjordes också en rad affärer under mässan. Packmarknaden fick nöjet att föreviga en av dem, med glada representater från Eson Pac, Visutech och HP Indigo.

Maskinen ska placeras i Åstorp och vara en del av Eson Pacs satsning på etiketter för läkemedel där. Affären firades med skumpa i HP Indigos monter. I leveransen från Visutech ingår HP Indigo 6900, ABG Digicon 3 för efterbehandling, och inspektionssystemet Fleye Vision.

Eson Pac deltar även på Pack@lunch kommande fredag den 28 februari, då Niklas Bengtsson, Sales & Marketing Director, Eson Pac, berättar mer hur företaget med hjälp av den nya digitala trycktekniken i HP Indigo har vässat sitt erbjudande till kunderna inom Pharma-segmentet.

Läs mer om programmet under Se mer om eventet.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109