23948sdkhjf

Canon visade fullfjädrad hybrid

Canon visade Océ LabelStream 4000 Series på Labelexpo i höstas. Pressen presenterades första gången 2018, men har förfinats och hade sin officiella världspremiär på Labelexpo Europe.

Inkjetpressen är en fullödig hybridpress som kan fås i en mängd olika konfigurationer. Exempelvis med en förbehandlande flexostation och efterbehandlande flexoverk för lack, foliering och laminering. Den har en en inkjetmotor utrustad med Xaar 2001 UV-munstycken med variabel droppstorlek som når hela 94 % av Pantoneskalans färger med CMYK.

Océ LabelStream 4000 Series täckvita anses vara bland de bästa i klassen med en täckningsgrad på 80 % i en genomgång. Detta till stor del tack vare Xaars inkjetmunstycken med variabel droppstorlek, där droppstorleken görs så stor som möjligt när täckvit läggs på.

För screenliknande täckvit är hastigheten 48 meter/minut och i höghastighetsläget 75 meter/minut är täckningsgraden 67 %. Tryckkvaliteten har ökat till 1080 dpi sedan pressen första gången lanserades och med en variabel tryckbredd på 330-410 mm är maximal produktionskapacitet 1 845 m2/timme.

Pressen trycker på alla typer av standardmaterial för självhäftande etiketter inklusive film av PE, PET och PP. I standardutförande substraten variera i tjocklek från 40-450 mikroner men man kan också få

pressen anpassad för trycksubstrat med tjockleken från 40-600 mikron som tillval. Det jag inte sett på på andra digitala tryckpressar är en så kallad turnbar, som möjliggör tryck på båda sidor av substratet i en genomgång.

Pressen är som sagt modulbyggd och kan fås som en renodlad digital tryckpress med CMYK+ täckvit eller med en rad värdeadderande analoga tryckverk som gör den till en fullödig hybridpress med bland annat delam relam som genom att separera det självhäftande pappret med bakpapperet gör det möjligt att trycka på limsidan och sedan återföra bakpappret.

Läs mer om nyheter presenterade på Labelexpo Europe i kommande nummer av Packmarknaden, nr 1 2020, ute den 28 februari. Saknar du en penumeration? Då fixar du det HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094