23948sdkhjf

Etikettfrukost med Nordvalls

Nordvalls i utbildningsoffensiv – vill få kunskap om etiketten att fästa.

– Många lämnar val av etikettryck till slutet av produktutvecklingsfasen vilket kan leda till onödiga kostnader och sämre kvalitet. Det vill vi på Nordvalls Etikett råda bot på, säger marknadschef Linnea Vikbrant.

Med premiär den 28 februari arrangerar etikettryckeriet branschens första renodlade ”Etikettfrukost” i Malmö. Under seminariet vill man sprida kunskap om etikettens väg från idé och design till säljande och funktionell identitetsmarkör.

– Vi har i många år arrangerat en utbildning som vi kallar Etikettskolan. Nu gör vi en komprimerad version där vi går igenom hur kunden hittar fram till rätt etikett, inte bara i datorn utan också i verkligheten. Det är användbart för både varumärkesägare och designers, berättar Linnea Vikbrant.

Nordvalls trycker etiketter åt många typer av företag och flera av etiketterna som passerar bolagets tryckerier i Sjöbo eller Kungälv sitter på välkända produkter och trycks av stora företag verksamma på marknader både inom och utom Europa. Oavsett etikettkundens storlek är behovet av kunskap om etikettillverkning stort.

– Etiketten består av så mycket mer än en snygg design. När du förstår hur etiketter blir till och du förstår vad som påverkar dess konstruktion och hållbarhet kan du göra smarta val som kund och öka chanserna att nå det resultat du vill ha.

– Mindre företag designar ofta sina etiketter själva medan större bolag brukar ta hjälp av en designbyrå. I båda fallen är intresset för ett bra slutresultat och en snygg etikett stort, tillägger Linnea Vikbrant.

Här hoppas Nordvalls att satsningen på Etikettfrukostar ska sprida kunskap och öka förståelsen för etikettens konstruktion och tillverkning.

Nordvalls Etikettfrukost har premiär på MJ’s Restaurant och Hotel i Malmö fredagen den 28 februari. Det blir en premiärfrukost med Skånska Spritfabriken som gästande inspiratör. Jan Rothman, grundare av dryckesproducenten berättar om företagets resa från idé till världens bästa gin.

Evenemanget pågår mellan 7.30 och 9.00. Anmälan görs HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079