23948sdkhjf

Emballator Tectubes investerar i ny teknik

Tubtillverkaren Emballator Tectubes, med produktionsenheter i Hjo och Åstorp, gör en storsatsning på sin maskinpark i Hjo.

Företaget investerar åtta miljoner kronor i Hjo, där man tillverkar aluminiumtuber. Satsningen innebär att tillverkningsprocessen i högre grad kommer att automatiseras.

–Vårt mål är att växa som bolag och investeringarna i aluminiumtuber känns helt rätt. Aluminium är ett rent material utan tillsatser och tuberna går enkelt att återvinna, det gör dem hållbara ur miljösynpunkt. Vi ser stora möjligheter att nå nya marknader där man tidigare inte använt aluminiumtuber, säger Johan Törner ny tillförordnad VD på Emballator Tectubes.

En stor del i av investeringen handlar om visionskontroll som innebär att man med hjälp av olika typer av kameror säkerställer produktspecifikationer. Det kan handla om att övervaka hur trycket ser ut eller att rätt hatt är monterad.

I investeringen ingår, om än inte lika stort, implementering av IoT (Internet of Things) i produktionen. IoT innebär att man med hjälp av olika givare kan övervaka processen. Det gör att det går att se bland annat temperaturer, lacknivåer i hinkar och antalet producerade tuber. Det styr även per automatik de olika processerna.

–IoT är ny och obruten mark i vår verksamhet och här finns stora möjligheter till att vara innovativ och hitta effektiviseringar. På sikt kommer även införandet av olika typer av robotar och styrsystem bli en del i automationsprocessen, säger Johan Törner.

Emballator Tectubes har en lång tradition av att utveckla, designa och producera, tuber med över 100 år i branschen. Kundgrupper bolaget riktar sig mot finns inom livsmedel, läkemedel, kosmetik/kroppsvård och hushåll/teknik. Företaget kommer under 2020 tillverka cirka 300 miljoner tuber.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.204