23948sdkhjf

Biobaserad och nedbrytbar

Japanska Kaneka, med verksamhet i Belgien, har utvecklat den biobaserade och biologiskt nedbrytbara polymeren PHBH, som inte bara är återvinningsbar genom kompostering, utan också är biologiskt nedbrytbar i naturliga miljöer, inklusive marina vatten.

-Med denna nya biopolymer erbjuder vi ett växtbaserat alternativ till komposterbara och biologiskt nedbrytbara artiklar, säger Yukihito Ozaki, vd för divisionen Biodegradable Polymers, på Kaneka.

Den nya biopolymeren produceras genom en fermenteringsprocess för mikroorganismer, där växtoljor och dess fettsyror används som ett primärt råmaterial. Den visar utmärkta biologiskt nedbrytbara egenskaper under naturliga förhållanden som i mark och i marina vatten och kommer att börja brytas ner till CO₂ och vatten genom matsmältningsprocessen för mikroorganismer tillgängliga i naturen.

Företaget har producerat sin polymer i pilotskala vid sitt huvudkontor i Takasago, Japan sedan 2011. Under början 2020 kommer Kaneka att skala upp sin produktionskapacitet till fem miljoner årston, uppger företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078