23948sdkhjf

Hittar och reparerar egna skador

Nya robotar som reparerar sig själva utan hjälp från människan.

Europeiska forskare jobbar i ett projekt där de skapar robotar som kan finna skador för att sedan självläka och fortsätta med sina uppgifter, skriver CNBC. Dessa självreparerande robotar är finansierade av EU och bakom projektet står ett team från Vrije universitetet i Bryssel, VUB. Fler skolor och institut är med i projektet, däribland Cambridge.

Materialen som används för att konstruera roboten är mjuka och flexibla. Detta gör dem sårbara för vassare objekt. För något år sedan gick de ut med att de lyckats bygga en mjuk robot, som lyckats återhämta sig och sin form efter att ha blivit utsatt för hetta.

-Maskininlärning ska användas för att ”modellera och integrera dessa självläkande material, för att inkludera självläkande ställdon och sensorer, upptäcka skador, lokalisera och kontrollera läkningsprocessen, säger Thomas George Thuruthel från Cambridges universitet till VA.

De har tagit de första stegen i att skapa denna självläkande robot sade Thomas George Thuruthel. Vidare menar han att med denna forskning kommer robotar att bli säkrare, mer hållbara och mindre kostsamma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062