23948sdkhjf

Hallå där Oscar Hugoson!

Årets stora förpackningskonferens Pack Point Nordic i Stockholm är nu öppen för anmälan. Under våren fram till den 28 maj presenterar vi våra talare. Vi har denna vecka kommit till  Oscar Hugoson, Vice VD, Scanfill AB.

Hallå där Oscar, vad är din bild av dagens förpackningar rent allmänt?

Mestadels tycker jag att dagens förpackningar är väldesignade och oftast fyller ett väldigt viktigt syfte för att hjälpa miljön trotts den negativa synen på förpackningar från konsumentledet.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Skulle gärna vilja se att återvinningsbiten blir mer vida spridd samt att återvinningen i Sverige blir bättre så att vi inte behöver förlita oss på andra länder för att kunna återanvända plasten i diverse detaljer.

Vem anser du har det tyngsta ansvaret för att nya hållbara förpackningslösningar ska bli verkliga?

Hela ledet i förpackningsindustrin är ansvariga. Vi måste titta på helhetsbilden kring materialval och se vilka krav förpackningen har för att välja rätt plast för rätt syfte. Ibland gör vi större besparingar för miljön om allt inte materialåtervinns och ibland går det att materialåtervinna hela förpackningen.

Helhetsbilden för förpackning och innehåll måste ses över för att rätt plast ska vara på rätt plats och kan användas till rätt syfte i nästa ”liv” i en spiralekonomi där vi inte låser in oss i att en förpackning MÅSTE bli en ny förpackning utan kan lika väl tjäna en alternativ industri och vara lika värdefull råvara där.

Du har tidigare varit besökare på Pack Point Nordic, vad tyckte du?

Tycker att konferensen lyfter bra och aktuella frågor blandat med nytänk som förhoppningsvis kan påverka industrin positivt.

Vad har du för förväntningar på kommande konferens?

Jag hoppas att vi kan fortsätta de positiva och intressanta dialogerna vi haft tidigare år på Pack Point Nordic.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078