23948sdkhjf

Stärkt mässråd ska boosta Empack

Easyfairs stärker upp Advisory Board för förpackningsmässan Empack i Kista med flera tunga namn från branschen. Rekryteringen är ett led i att mötesplatsen säkerställer och ökar sin relevans för såväl besökare som utställare till mässan.

– Att lyssna på branschen och hänga med i den snabba utvecklingen är A och O. Vi arbetar ständigt med att ligga så nära branschen som möjligt och att stärka och tydliggöra vårt Advisory Board ytterligare känns som ett steg i rätt riktning för att vara en stark länk i förpackningsbranschen, säger Emelie Törn, projektledare Empack.

En av de nya representanterna i Empacks Advisory Board är Maria Svantemark, tidigare hållbarhetschef på Findus Norden. Idag driver hon eget konsultbolag inom hållbarhet med fokus på strategi- och affärsutveckling. Maria har lång erfarenhet inom hållbarhet och har bedrivit Findus hållbarhetsarbete både strategiskt och operationellt i fyra år.

– Jag är övertygad om att det snabbaste, effektivaste och roligaste sättet att integrera hållbarhet i alla delar av samhället är att samarbeta över branschgränser. Därför är det viktigt för mig att bidra till Empacks Advisory Board för att skapa en så stark mötesplats som möjligt och samtidigt lära mig mer av de andra medlemmarna, säger Maria Svantemark

Hållbarhetsfrågan blir bara viktigare och viktigare inom förpackningsområdet och Empack kommer att gå ännu djupare i ämnet under årets upplaga som går av stapeln 30 sep – 1 okt 2020 på Kistamässan i Stockholm. Emelie Törn betonar att de är mycket glada att just Maria Svantemark valt att engagera sig i branschrådet och att man får tillgång till Maria Svantemarks kompetens och erfarenhet.

– Vår målsättning är självklart att skapa ett Advisory Board som är representativt för branschen. Mycket fokus ligger därför inom förpackning, med det är såklart ovärderligt att få in en person som Maria som är knivskarp när det kommer till hållbarhet, säger Emelie Törn.

Övriga representanter som är med i EmpacksAdvisory Board är:

Allan Dickner, Packaging Development Manager, IKEA

Jon Haag, Vice President, Business & Innovation Area Material Transition
RISE, Research Institute of Sweden

Barbro Berggren, Marketing & Communication Director, DS Smith

Per-Stefan Gersbo, Managing Director, Paccedo AB

Mikael Gällstedt, Business Development Manager, Stora Enso

Ingrid Lidbäck, Group Marketing Manager, ÅR Packaging

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062