23948sdkhjf

Helsingborg bäst i test

Marvaco i Helsingborg har som första prepress-sajt erhållit 100 % av möjliga poäng i Flint Group’s FlexoExpert certifieringsprogram.

– Marvaco Helsingborg är det första reprohuset i Skandinavien och hela Europa med 100% poäng vid FlexoExpert-certifiering, säger Thomas Leuschner från Flint Groups tekniska tjänster.

Granskningen och certifieringen bekräftade att alla funktionella tester och dokumentation av maskiner för tryckplåtsframställning och mätteknik var optimerade och ständigt dokumenterade i enlighet med kraven i Flint Groups FlexoExpert. Varje plåtbeställning är kopplad till plåtbearbetningsparametrarna och utrustningsstatusen i Marvacos interna digitala dokumentationssystem och kan spåras.

Jan Viberg, chef för Marvaco Sweden, säger:
– Våra team har arbetat outtröttligt för kontinuerlig förbättring, och vi är mycket stolta och glada över detta resultat. Att uppfylla målen för förutsägbarhet och överträffa specifikationskraven för produktion av flexoplåt är mycket viktigt eftersom det kommer att ge våra tryckare och varumärkeskunder den bästa matchningen med hög kvalitet och effektivitet - även vid tryck i utökat färgomfång - (Expanded Gamut Printing). FlexoExpert-programmet kommer att användas som vår gemensamma plattform för att leverera samma produktnivå över alla våra plåtproduktionsenheter.

Den första Marvaco-sajten att erhålla FlexoExpert-certifiering var Sunne, Sverige, under våren 2019. Den tredje Marvaco-sajten, den i Ulvila, Finland - deltar också i certifieringsprocessen 2020. Under en sexmånadersperiod med tre huvudsteg - utvärdering, implementering och utbildning och revision - ger FlexoExpert tryckplåtstillverkarna möjligheter att ytterligare optimera sitt arbetsflöde för att producera mer pålitliga och konsekventa tryckplåtar.

Marvaco är ett ledande prepress-företag för förpackningsförtryck och enligt egen utsago störst i Norden med flexoplåtsproduktion på åtta sajter i Finland, Sverige och Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219