23948sdkhjf

Tio finalister klara!

Den internationella designtävlingen för förpackningar Better with Less – Design Challenge 2019-2020 har nu korat tio finalister bland sammanlagt 146 inskickade bidrag från 28 olika länder. Tävlingen, arrangerad av Metsä Group, utmanar formgivare att skapa mer miljövänliga lösningar för några av de mest använda konsumentförpackningarna. 

De tio finalister är:

Elisabeth Wittauer, Österrike – Onlineworld epack
Jasper Chou, Kina – Preject FF
Magdalena Schmitz, Tyskland – Disposable razor packaging
Hamzeh Za’balawi, Tyskland – Reload
Alessandro Grossi, Italien – Twist pop and host
Pricila Rios Salas, Mexiko – Cosmos
Silvana Ruiz, Mexiko – Crayon house
Christine Gamboa, Filippinerna – Expandable eco street food package
Anna Nowak, Polen – Cradle box
Eric Smith, USA – Bruk

– I år spelar hållbarhet och förpackningens dubbla roll en speciellt stark roll bland de deltagande bidragen. Där finns åtskilliga inspirerande lösningar som återspeglar skiftet av konsumenttrender från plast till mer hållbara förpackningsmaterial. I många designer har förpackningen en dubbel roll genom att bli en del av produkten som använder den, vilket ytterligare stärker förpackningens del i kretsloppet, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director hos Metsä Board, ordförande i tävlingsjuryn.

Han summerar:
– Bidragens kvalitet och den mycket internationella gruppen av deltagare var imponerande. Det var enkelt att se att vi, om än i helt olika delar av världen, delar samma oro beträffande miljön. Behovet av att hitta alternativ till plast är en realitet.

Vinnarna kommer att tillkännages i mars 2020. Läs mer om de tio finalisterna och rösta på tävlingens hemsida: http://www.betterwithless.org/vote/

Artikeln är en del av vårt tema om Design.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078