23948sdkhjf

OxyCheck rullas ut i USA

GEA OxyCheck har godkänts för den amerikanska marknaden.

GEA har fått FDA-godkännande för sensortekniken som används i GEA OxyCheck för att kontrollera förpackningskvaliteten på livsmedel i MAP-förpackningar (modifierad atmosfär). Efter godkännandet av FDA (U.S. Food and Drug Administration) börjar försäljningen av den innovativa GEA OxyCheck på denna för GEA viktiga marknad.

GEA hävdar att OxyCheck är världens första mätsystem för kontinuerlig in-line kontroll av syrenivån och förseglingstätheten på varje enskild förpackning i en MAP-förpackningslinje. Lanseringen sker just nu på International Production & Processing Expo (IPPE) i Atlanta, Georgia, USA, 28-30 januari 2020.

GEA OxyCheck inspekterar varje MAP-förpackning icke-invasivt för syreinnehåll efter försegling i en GEA-termoformer. Fram tills nu har det bara varit möjligt att testa enstaka förpackningar genom att ta stickprov och samtidigt förstöra förpackningen. GEA OxyCheck som nu lanseras i USA har sedan en tidigare använts med stor framgång i Europa, menar GEA.

– OxyCheck kommer att vara en viktig tillgång i vår termoformningslinje. Stora kunder har redan visat intresse och väntat på den nya tekniken. På IPPE visar vi vår nya termoformer, GEA PowerPak PLUS tillsammans med GEA OxyCheck. Båda har utvecklats för att underlätta kundens förpackningsarbete, vilket innebär mer effektivitet, förbättrad förpackningskvalitet, minskad filmförbrukning och en enkel hantering, samtidigt säkra process-sekvenser och ökad tillgänglighet, säger Steve McGady, GEA chef för Equipment Sales, Slicing and Packaging, North America.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078