23948sdkhjf

Ecolean i topp inom hållbarhet

Svenska förpackningsproducenten Ecolean har tilldelats den prestigefyllda Gold Medal Recognition 2020 för sitt hållbarhetsarbete. Certifikatet delas ut av den oberoende och högt ansedda organisationen för hållbarhetsbedömningar, EcoVadis. I den totala rankningen placerar sig Ecolean bland de 5 procent högst rankade av totalt 60 000 bedömda företag från 155 länder.

– Vi är mycket glada för bekräftelsen att vårt hållbarhetsarbete rankas i topp i ett globalt sammanhang. Efterfrågan på förpackningar med låg vikt och minimal miljöpåverkan för flytande livsmedel ökar och en oberoende bedömning som den av EcoVadis hjälper oss att visa omvärlden vårt stora engagemang och framgångsrika arbete med att utveckla förpackningslösningar med hållbarhet i fokus, säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group.

Ecoleans höga poäng baseras på företagets strategiska arbete med tydliga mål inom viktiga områden som hållbarhet, inklusive förnybar energi och klimatpåverkan och sociala aspekter, samt uppföljning och transparent rapportering av hållbarhetsdata för företagets förpackningar och fyllningsmaskiner. För Ecolean är detta första året företaget deltar i rankingen av EcoVadis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062