23948sdkhjf

Sappi presenterar nytt högbarriärspapper

Sappi lanserar en ny gramvikt i sin portföljd av högbarriärs papper för förpackningsapplikationer. Den nya gramvikten 91 g/m2 kompletterar en serie av lätta högbarriärs förpackningspapper som börjar på 75 g/m2.

Papperna är motståndskraftiga mot syre, vattenånga, fett och mineralolja och inriktade framförallt på förpackning av livsmedel och konfektyr. Papperna är helt återvinningsbara, lämpliga för grafiskt tryck och därmed förknippade efterbehandlingar och har en integrerad värmeförseglingsförmåga. De ger ett effektivt skydd mot MOSH- och MOAH-rester.

Thomas Kratochwill, Vice President Sales & Marketing Packaging and Special Papers på Sappi Europe framhäver företagets position som innovationsledare.

– Forskning och utveckling är mycket viktigt hos Sappi. Resultatet är utvecklingen av en exceptionell kompetensnivå. Ett viktigt område är förpackningspapper med integrerad funktionalitet. Ingen annan leverantör på marknaden någonstans i världen erbjuder lika många lösningar och applikationer som vi gör. Kunder från alla delar av världen litar därför på oss och använder Sappi-material för att förpacka sina varor, säger Thomas Kratochwill.

– Och efterfrågan bara ökar eftersom fler och fler företag från ett brett spektrum av industrier letar efter att kombinera hållbarhet och optimalt skydd i sina förpackningslösningar.

Exempel på känsliga livsmedel lämpliga att förpacka med Sappis högbarriärs förpackningspapper är ris, spannmål, te och choklad. Papperna kan användas för såväl primär- som sekundärförpackningar.

Förutom forskning och utveckling har Sappi ett nära samarbete med sina kunder och andra partners.

– Detta har resulterat i framtidsinriktade lösningar som miljövänliga, multifunktionella förpackningar för bland annat ett nytt sortiment av nötter och fruktstänger (fruitbars), nyligen lanserade av världens största livsmedelsföretag. Sappi kommer att presentera ytterligare innovationer inom funktionell pappersförpackning och andra produktgrupper på Interpack 2020, säger René Köhler, Head of Business Development Packaging and Speciality Papers at Sappi Europe

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094