23948sdkhjf

Ny i Huhtamakis globala ledningsteam

Arup Basu, (52), med en doktorsexamen i Teknologi har utsetts till affärsområdeschef (President) för Flexibla förpackningar inom Huhtamaki-koncernen och medlem av Global Executive Team från och med 1 februari 2020.

Arup Basu har varit VD för Huhtamakis flexibla förpackningsverksamhet i Indien sedan 2017. Innan han kom till Huhtamaki, höll han flera positioner i Tata Chemicals Limited (2004-2017), den senaste som VD och CTO för New Businesses and Innovation Center. Innan dess arbetade han på Accenture (1998-2004) som managementkonsult och ledde en FoU-avdelning i Indian Aluminum Company Limited (1994-1998).

– Jag hälsar Arup varmt välkommen till Global Executive Team. Det gläder mig att vi har kunnat fylla upp denna roll internt. Arup har visat starkt ledarskap både för företag och människor med fantastiska resultat, och han har rätt erfarenhet och egenskaper för att leda och vidareutveckla Flexible Packaging globalt, säger Charles Héaulmé, VD och koncernchef för Huhtamaki.

Olli Koponen, (61), som har haft flera ledande befattningar på Huhtamaki under de senaste 30 åren och varit chef för segmentet flexibla förpackningar sedan 2015, lämnar i samband Global Executive Team och utses till Senior Vice President, Total Productive Manufacturing, fram till pensionering.

Efter förändringarna är medlemmarna i Global Executive Team från och med 1 februari 2020:

Charles Héaulmé (chairman), President and CEO;

Arup Basu, President, Flexible Packaging;

Clay Dunn, President, North America;

Eric Le Lay, President, Foodservice Europe-Asia-Oceania and Fiber Packaging;

Thomas Geust, Chief Financial Officer;

Marina Madanat, Executive Vice President, Strategy and Business Development;

Sami Pauni, Executive Vice President, Corporate Affairs and Legal, Group General Counsel;

Teija Sarajärvi, Executive Vice President, Human Resources and Safety and Marketing and Communications;

Antti Valtokari, Executive Vice President, IT and Process Performance;

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094