23948sdkhjf

Nytt CPET-tråg genomskinligt

En nyhet från tyska Etimex Primary Packaging presenteras på den svenska marknaden. Det är ett CPET-tråg som är genomskinligt, fortfarande med alla fördelar CPET har framför exempelvis APET.

CPET är kristallin PET och mycket tåligt mot höga och låga temperaturer. Det klarar mellan -40C till +220C och lämpar sig väl som förpackning för färdigmat, som kan tas direkt från frysen till både en vanlig ugn eller mikrovågsugn. CPET har en en extremt bra barriär mot syre, vatten, koldioxid och kväve, och är därför även kompatibel med MAP.

Fram till nu har alla CPET-tråg varit svarta, vita eller tvåfärgade med den uppenbara nackdelen att man som konsument inte kan se innehållet i förpackningen man köper. Men Etimex förpackningsingenjörer har nu lyckats lösa detta dilemma genom att utveckla en ny formula som gör materialet genomskinligt.

– Med det genomskinliga CPET-tråget ger vi slutkunderna en möjlighet att faktiskt se vad de köper. I kombination med CPETs oförändrade materialegenskaper är trågen en absolut topp-produkt som ger varumärket möjligt att skilja sig från mängden bland traditionella primärförpackningar för färdigrätter, säger Martin Rank, Marknads- och Försäljningschef, ETIMEX Primary Packaging.

På grund av CPET-trågets nya genomskinliga ytstruktur kan det också till skillnad från konventionella svarta CPET-tråg också enkelt avskiljas i sorteringsanläggningar för plaståtervinning.

SH Trading är generalagent för Etimex Primary Packaging i Sverige och Norge.

– Vi har en spännande framtid tillsammans där vi förser marknaden med 100 % återvinningsbara förpackningar främst till Livsmedelsindustrin. Etimex Primary Packaging världsledande inom förpackningsutveckling med sitt center i Dietenheim i södra Tyskland, säger Tommy Stenström Hemlin, SH Trading, som marknadsför sig under samma namn som företagets hemsida plastburkar.tech.

SH Trading är även generalagent för Optipack GmbH i Sverige. Några kända produkter på marknaden som SH Trading levererar förpackningar till är Risifrutti, Crème Fraiche och Gräddfil.

Kort om det nya CPET-tråget

Tillverkad av kristallin polyester (CPET)

Temperaturbeständig från -40 ° C till + 220 ° C

Beredning av livsmedel i konventionella och fläktugnar eller i mikrovågsugn.

Kan pastöriseras

Bästa tätningsegenskaper

IR detekterbar

Omfattande standardutbud

Perfekt produktpresentation

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094