23948sdkhjf

Så här ska Kina fasa ut plasten

Kina kommer att förbjuda eller begränsa produktion, försäljning och användning av engångsprodukter av plast genom tre steg under de kommande fem åren, enligt en instruktion som gemensamt utfärdats av National Development and Reform Commission och Ministeriet för ekologi och miljö.

Policyn förbjuder uttryckligen produktion och försäljning av produkter som ultratunna plastpåsar med en tjocklek på mindre än 0,025 mm och jordbruksfilm av polyeten med en tjocklek mindre än 0,01 mm.

Från och med utgången av 2020 kommer även produktion och försäljning av engångsartiklar som bordsbestick av plast, plastsugrör och engångssvabbar av plast, liksom kemtekniska produkter som innehåller mikroplaster att fasas ut. Först i större städer och från 2022 successivt i hela landet.

Efter 2020 förbjuds icke-nedbrytbara plastpåsar i större städer, och omfattningen av genomförandet kommer gradvis att utvidgas 2022 och 2025.

Efter 2022 får alla stjärnklassade hotell i landet inte längre aktivt tillhandahålla engångsartiklar av plast. Vid utgången av 2025 gäller detta även alla övriga hotell och pensionat i landet.

Olika typer av plastpåsar för postdistribution inklusive nonwoven förbjuds att användas från och med utgången av 2022 i nyckelprovinser och städer som Peking, Shanghai, Guangdong, Fujian, Zhejiang, Jiangsu. Även mängden plasttejp bör reduceras. Vid utgången av 2025 ska förbudet även gälla resten av landets postterminaler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062