23948sdkhjf

Delar ut återanvändningsbara biokompositlock

Stora Enso och det finska mejeriföretaget Valio delar ut 10 000 lock gjorda av träfiberbaserad biokomposit för att uppmuntra konsumenter att minska sitt matavfall. Samtidigt utgör de återanvändningsbara locken ett pilottest för nya livsmedelsförpackningar i biokomposit. Valio delar ut locken i samband provsmakningar i finska butiker under januari 2020.

Ungefär en tredjedel av all mat som årligen produceras för människor i världen slängs eller går till spillo. Detta slöseri med resurser leder samtidigt till onödiga utsläpp av växthusgaser som bidrar till den globala uppvärmningen. Förpackningar – och deras lock – spelar en viktig roll i att minska matsvinnet och avfallet genom att skydda livsmedlen under transport och förvaring.

– Med detta pilotprojekt vill vi uppmuntra folk att ta små konkreta steg för att minska matsvinnet. Locket passar till öppnade burkar med crème fraiche och kvarg och bidrar därmed till att mindre mat slängs bort, säger Jussi-Pekka Lumme, Packaging Development Manager på Valio.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109