23948sdkhjf

Rosti Group expanderar

Svenska Rosti Group AB bygger ut sin fabrik i Rumänien med 10.000 kvadratmeter. Fabriken är avsedd för formsprutning på legobasis. Fabriken uppges vara klar för inflyttning i augusti senare i år.  

Rosti har varit etablerat i Rumänien sedan 2013. Vid etableringen var fabriken förhållandevis liten med en tydlig kundfokuserad strategi. Till följd av ett antal nya kontrakt från både befintliga och nya kunder har det nu vuxit ur sin nuvarande produktionssajt i Ploiesti.  

Den nya fabriken 10.000 kvadratmeter ligger bara några kilometer från den nuvarande anläggningen. Fabriken kommer att bli mer än dubbelt så stor som den befintliga. Den kommer att byggas så att det på ett enkelt sätt kommer att vara möjligt att addera ytterligare 8 000 kvadratmeter.  

Rosti Group AB, ägs av det svenska familjekontrollerade investmentbolaget Nordstjernan. Det har sitt huvudkontor i Malmö, har cirka 3500 anställda, fler än 400 formsprutningsmaskiner, 3000 kundverktyg och bedriver produktion på åtta ställen i världen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.484