23948sdkhjf

Exempellös tillväxt i svensk förpackningsindustri

Uppgången för svenska förpackningsindustri har varit exempellös de senaste åren. Mellan 2014 och 2018 ökade omsättningen med 20 % motsvarande 15 miljarder till totalt 95 miljarder kronor. Det är betydligt mer än svensk ekonomi växte i allmänhet. Utvecklingen tog fart 2016 och lönsamheten har följt med fram till 2018 då den planade ut. Antalet anställda i branschen ökade med 550 personer till totalt 21 600 anställda 2018.

Detta finns att läsa i Svensk Förpackningsindustri - En översikt, framtagen av Felix Helander. Vad orsaken till den kraftiga omsättningsökningen är analyseras i rapporten. Sverige har haft en god konjunkturutveckling under de aktuella åren, men det förklarar bara en del av tillväxten. Ekonomin i genomsnitt, mätt som BNP, växte "endast" med 12 % under samma period.

Rapporten innehåller en detaljerad bild av branschens utveckling som helhet men också i olika segment efter olika materialslag för förpackningar, samt etiketter och maskiner. Rapporten kan beställas direkt av företaget Independent Intelligence an Packaging Strategy på dess Hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063