23948sdkhjf

Tetra Pak först med certifierad bioplast

Tetra Pak blir det första företaget inom förpackningsindustrin att certifieras enligt Bonsucro Chain of Custody Standard, Certifieringen innebär att råvaran till bioplast har anskaffats på ett ansvarsfullt sätt.

Bonsucro har samarbetat med Tetra Pak och deras leverantör av bioplast från sockerrör, Braskem, för att säkerställa ansvariga och etiska affärer i leveranskedjan, från planta till plast..

Mario Abreu, VP Sustainability, Tetra Pak kommenterar certifieringen;

– Vi har sett en växande trend av konsumenter som vill göra mer för planeten, och de vänder sig till varumärken för hjälp. Idag letar 91 % av konsumenterna efter miljölogotyper när de handlar, och Bonsucro Chain of Custody Certification kan användas för att kommunicera trovärdig information till konsumenterna och därmed hjälpa våra kunder att differentiera sina produkter. Vårt mål är att producera alla våra förpackningar med ansvarsfullt hanterade material. Vi ser växtbaserade material som en viktig roll för att uppnå en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp.

Braskem har nu nått 100 % Bonsucro-certifierade volymer av sockerrörsproducerad bioetanol för Tetra Paks växtbaserade förpackningslösningar, vilket skapar full transparens i leveranskedjan.

Danielle Morley, VD för Bonsucro, kommenterar;
– Vi är glada över att samarbeta med Tetra Pak och Braskem i deras strategi att göra hållbarhet central för deras sätt att göra affärer. Tillsammans påskyndar vi övergången till god och ansvarsfull sockerrörsanskaffning för biobaserade förpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079