23948sdkhjf

Trots 100 meters fall ingen omelett

En prisbelönad förpackning för katastrofhjälp har utvecklats av Smurfit Kappa och Wings for Aid. I ett test med färska ägg släpptes den från 100 meters höjd, med innehållet intakt efter nedslag.

Smurfit Kappa och stiftelsen Wings for Aid gick samman för att skapa en innovativ förpackning som underlättar nödleveranser till svåråtkomliga områden. Förpackningen, som vann 2019 års TIACA Air Cargo Sustainability Award, kan släppas från ett plan utan att innehållet skadas.

Detta bevisades i prototyptester där en förpackning med 30 ägg, en notoriskt ömtålig produkt, förblev intakt efter ett fall från 100 meter. Förpackningarna kan enkelt återanvändas som skydd för andra ändamål, men om de lämnas utomhus bryts de enkelt ner då de är 100 % biologiskt nedbrytbara.

Wings for Aid tilltalades av Smurfit Kappas meriter på hållbarhetsområdet och företagets långa expertis inom pappersbaserade förpackningar.

– Smurfit Kappa är så mycket mer än en leverantör för oss. Vi ser dem verkligen som en samarbetspartner. Utan de timmar de har lagt på forskning och utveckling i det här projektet skulle vi aldrig ha åstadkomma den optimerade låda som vi nu har fått fram, säger Barry Koperberg, General Manager på Wings for Aid Foundation:

– Vi har för närvarande möjlighet att släppa lådor med en kapacitet på 20 kg från 100 meters höjd vid en hastighet av 90 km/h, utan att de tar skada och på en förutbestämd plats.

Frank Sinnige, Customer Experience & Innovation Director för Smurfit Kappa Benelux tillägger:

– Vi var glada att kunna bidra i ett så viktigt projekt som att möjliggöra katastrofhjälp, och vårt designteam antog verkligen utmaningen. Genom vårt initiativ Better Planet Packaging strävar vi efter att gå bortom vad vi gör som företag och arbeta med partners som Wings for Aid Foundation med nya idéer som gör skillnad.

Nästa steg i projektet kommer att vara att släppa paketen från drönare istället för flygplan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11