23948sdkhjf

Ny matfilm tar upp konkurrensen med PVC

Många har under åren försökt ta upp kampen mot PVC i restaurangmiljöer. Nu lanseras en matfilm som väntas bli den första riktiga utmanaren till matfilmen i PVC.

Matfilm som används i professionella köksmiljöer tillverkas nästan uteslutande av PVC. Detta på grund av den oöverträffliga vidhäftningsförmåga eller ”klibbighet” som PVC ger, vilket i sin tur gör att filmer av PVC fäster bra på alla typer av kärl och ökar livsmedlets hållbarhet.

Nu lanseras en helt ny matfilm gjord av polyeten, som för första gången på riktigt kan utmana PVC filmerna på marknaden.
– Det är den första PVC fria matfilmen som faktiskt kan ersätta den traditionella PVC filmen utan att kvaliteten behöver tummas på, säger Johan Larsson, inköpschef på Tingstad, som i december lanserade den nya matfilmen av PE.

– Matsvinn är en av vår tids största miljöbovar, det blir därför något av ett nollsummspel att göra matfilm mer miljövänlig om filmen å andra sidan inte klibbar som den ska och innebär en försämrad hållbarhet på livsmedlet, fortsätter han.

Den nya PE filmen har gått igenom flera utförliga tester på restauranger där användarna vittnar om att den fungerar minst lika bra som den traditionella PVC-filmen.
– Vi har gjort flera försök under åren, men detta är första gången vi når dessa resultat, och det känns fantastiskt roligt att äntligen vinna mot PVC:n, säger Johan Larsson.

Tingstad är en marknadsledande distributör av förbrukningsprodukter och inom storkök och restaurang, med etablering och distribution i hela Norden. Företaget är familjeägt och omsätter 2,6 miljarder SEK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063