23948sdkhjf

Nya guidelines för återvinningsbarhet

Cepi och en rad andra pappersindustriorganisationer lanserar den första europeiska designmanualen för pappersförpackningar.

– Användningen av wellpapp, kartong och papper som förpackningsmaterial växer år från år på grund av dess miljöprestanda men också till följd av den ökande efterfrågan relaterad till e-handel. Det finns en stark förväntan hos konsumenter, varumärkesägare och handlare att förpackningsmaterial idag ska vara återvinningsbart. En återvinningsgrad på 85 % uppnås redan idag för pappersförpackningar och siffran fortsätter att öka, säger Ulrich Leberle, Raw Materials Director vid Cepi.

För att uppnå ännu högre återvinningsmål samtidigt som funktionen för pappersbaserad förpackningar blir ännu bättre, är det viktigt att börja från designfasen med hänsyn till både det avsedda syftet och livslängden, menar Cepi, Cepi presenterar därför i samarbete med CITPA, ACE och FEFCO, riktlinjer för designers som ger konkret vägledning för att funktionalitet går hand i hand med återvinningsbarhet.

– Handeln och varumärkesägare som söker nya fiberbaserade lösningar vill att deras förpackningar ska vara en del i ett kretslopp efter användning. Med dessa riktlinjer för design ger värdekedjan för papper- och kartongförpackningar vägledning av vad som krävs konkret och i praktiken, säger Ulrich Leberle.

De nya riktlinjerna förväntas bli ett go-to-dokument för dem som vill lära sig mer om konsekvenserna av vissa konverteringssteg för återvinningsbarheten av pappersbaserade förpackningar. Man hoppas att de ska fungera som en inspirationskälla för innovation och introduktion av nya tekniker. Och att ökad kunskap och medvetenhet i värdekedjan, inkluderande såväl handel som varumärkesägare, ska bidra till att förbättra pappersförpackningars återvinningsbarhet. Riktlinjerna kommer med säkerhet att bidra till att uppfylla nationella protokoll och krav på återvinningsbarhet och ytterligare sluta cirkeln för papper, menar man.

Riktlinjerna går att läsa och ladda ner på
http://www.cepi.org/recyclability_guidelines

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078