23948sdkhjf

Coca-Cola testar förarlösa transporter – ihop med Axfood

Pilot dras igång i Jordbro under 2020.

Axfood och Coca-Cola startar ett gemensamt pilottest med det svenska start up-företaget Einrides förarlösa elektriska lastbilar, T-pods.

– Inom vår egen lastbilsflotta arbetar vi strategiskt med att variera våra fordons- och bränsletyper i syfte att minska vår miljö- och klimatpåverkan. Samarbetet med Einride och Coca-Cola European Partners är ett innovativt och spännande kliv inom fordonselektrifiering men också ett första steg för att lära oss mer om möjligheterna med autonoma fordon, säger Helena Blom, transportchef Dagab, Axfoods inköps- & logistikbolag och fortsätter.

Pilottestet drar i gång i början av 2020 på Coca-Cola European Partners anläggning i Jordbro utanför Stockholm, där Einrides förarlösa fordon introduceras i ett transportflöde mellan respektive företags lager.

Vårt partnerskap med Einride är början på en omställning till ett mer hållbart och effektivt transportsystem som gör att vi kan minska våra utsläpp. Som ett av Sveriges ledande FMCG-företag arbetar vi kontinuerligt med att hitta innovativa lösningar som rustar oss för framtiden. Det känns spännande att nu inleda partnerskap med innovation- och teknikbolag och kunder, för att tillsammans skapa synergier som tar oss framåt, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola European Partners Sweden.

Fri Köpenskap har tidigare avslöjat att Lidl planerar att dra igång förarlösa transporter från centrallagret i Halmstad till butiken på Remvägen 7 i Halmstad fyra kilometer bort. Kedjan väntar på tillstånd från Transportstyrelsen. Läs mer om det här.

Einride tog i oktober in 25 miljoner dollar, eller närmare 250 miljoner kronor, i en investeringsrunda. Bland investerarna finns stora namn som EQT Ventures, Nordicninja, Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum alley investment och Plus and play ventures.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094