23948sdkhjf

Sundström ett finskt Lejon

Karl-Henrik Sundström tilldelas kommendörstecknet av 1:a klass av Finlands Lejons orden.

Stora Ensos tidigare vd Karl-Henrik Sundström har tilldelats kommendörstecknet av 1:a klass av Finlands Lejons orden. När en utländsk medborgare tilldelas hedersutmärkelsen handlar det om ett offentligt tack från republikens president för ett långvarigt arbete för Finlands intressen.

– Kommendörstecknet av 1:a klass av Finlands Lejons orden är ett erkännande av Karl-Henrik Sundströms förtjänstfulla arbete för Stora Enso och skogsindustrin, vilket i sin tur har främjat Finlands samhällsutveckling. Som vd har Sundström utvecklat Stora Enso till ett tillväxtföretag inom förnybara material i linje med bolagets strategi. Under hans tid har Stora Enso förändrat och förnyat sin produktionskapacitet genom betydande investeringar både i Finland och internationellt. Sundströms agerande återspeglar hans starka engagemang för Finland och han har väsentligt bidragit till det svensk-finska samarbetet, säger Stora Ensos styrelseordförande Jorma Eloranta.

– Jag är mycket hedrad över utmärkelsen. Stora Enso och Finland har en stark gemensam historia, och med hjälp av våra förnyelsebara material vill vi vara med och bygga framtidens Finland och värld. Jag har de senaste sju åren spenderat en stor del av min arbetstid i Finland och det har varit en sann glädje att få möjlighet att bidra till det finska samhället, säger Karl-Henrik Sundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125