23948sdkhjf

Ny tungviktare från Omron

Omron lanserar LD-250 mobilrobot för transport av nyttolaster upp till 250 kg.

Omron har lanserat en ny mobilrobot som heter LD-250. Med en lastkapacitet på 250 kg är LD-250 det starkaste och nyaste medlemmen i företagets LD-serie av mobilrobotar. Tillsammans med Omrons Fleet Manager, som för första gången möjliggör att flera mobila robotar med olika nyttolaster kan köras med ett system, hjälper det att förverkliga ett mer flexibelt och optimerat autonomt materialtransportsystem.

Nya LD-250 har nästan dubbelt så stort ytarea. I kombination med den högre lastkapaciteten 250 kg innebär det att den kan användas för att till exempel transportera stora bilkomponenter och skrymmande förpackningsmaterial. För att optimera det autonoma transportsystemet används Omrons Fleet Manager.

Den kan styra en mångsidig flotta med upp till 100 Omron mobilrobotar genom att utföra trafikledning, batterikontroll och fordonsnavigering. Robotarna kan nu dessutom bestå av varianter med olika nyttolaster och egenskaper.

Med LD-250 finns nu ett alternativ för brett spektrum av branscher; inklusive fordon, elektronik och livsmedel, till sätta upp fast utrustning för materialtransport.

Tidigare robotar i Omrons LD-serie av mobilrobotar finns LD-60 (nyttolast upp till 60 kg), LD-90 (nyttolast upp till 90 kg) och vagntransportmodeller som kan bära upp till 130 kg. LD-250 är tillverkad med hårdare metallchassi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079