23948sdkhjf

Scanfill investerar i ny produktionslinje

Förpackningsföretaget Scanfill AB fortsätter att satsa. Nu med hjälp av en helt ny folieextruder som ger företaget ännu större möjligheter till att producera effektivt och återvinningsbart material.

Det Ystadbaserade förpackningsföretaget Scanfill AB tillverkar miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. Företaget, som ingår Polykemi Group, arbetar hårt för att måna om jordens resurser och deras miljövänliga material är en viktig del i arbetet för att minska matsvinnet.

Under hösten 2019 har Scanfill AB installerat ytterligare en folieextruder som kan producera ett större utbud av material och dessutom är effektivare än sina föregångare.

– Nu kan vi producera upp till sju skikt med fem extrudrar anpassade efter kundens specifika önskemål. Den nya tekniken gör att vi kan möta de allt hårdare kraven som marknaden ställer på förpackningsindustrin, förklarar Pontus Björklund, Technical manager på Scanfill AB.

– Den nya linjen ger oss kapacitet att producera barriär-material som är återvinningsbart och med anpassade förseglingsegenskaper. Det gör att vi kan anpassa folien ännu mer specifikt efter kundens krav och minimera resurserna som krävs.

Det faktum att maskinen både är flexibel och är bredare öppnar upp möjligheter att jobba med nya branscher som exempelvis elektronik och bygg.

– Med den nya linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen, säger vVD Oscar Hugoson.
Tar klivet in på nya marknader

Förpackningsföretaget Scanfill AB är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB. Företaget är baserat i Ystad och sedan starten 2008 har omsättningen ökat varje år. Under hösten har Scanfill AB presenterat en ny hemsida och tagit en aktiv del i debatten kring hållbara förpackningsmaterial.

I och med de senaste årens ökande intresse kring just de ämnena har det sydsvenska företaget skaffat sig viktiga marknadsandelar i så väl Sverige som Europa.

– Scanfill AB fortsätter att växa i Norra Europa, bara i år har vi tagit klivet in på nya marknader, så som Tyskland, Slovakien och Polen, berättar vVD Oscar Hugoson.

– Vi ser ett ökande intresse för våra produkter och vi välkomnar diskussionen om en hållbar framtid. För oss är det en självklarhet att måna om jordens resurser och vi arbetar medvetet för att våra produkter ska ha en så liten påverkan på miljön som möjligt och hållbara förpackningsmaterial är en självklarhet för oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078