23948sdkhjf

Unik rapport äntligen här!

Svensk Förpackningsindustri – en översikt! Det är namnet på en ny rapport som ger en överskådlig bild av en mångfasetterad industri.

Rapporten har tagits fram av Felix Helander som har en gedigen branscherfarenhet av förpackningar i olika positioner på företag i förpackningens värdekedja. Rapporten är unik i sitt slag eftersom det idag inte finns någon annan uppdaterad sammanställning av landets förpackningsindustri.

Den består av 50 sidor med mer än 50 grafer och tabeller och ger en bild av hur industrin ser ut och hur den har presterat under de sista 5 åren, 2014 – 2018. I rapporten finns också en beskrivning av några av de krafter och trender som kommer att påverka industrins utveckling på kort och lång sikt.

– Förpackningsindustrin i Sverige är mångfacetterad och i högsta grad heterogen och därför svårfångad, rent statistiskt. Det handlar trots allt om cirka 600 företag som sammantaget bildar Sveriges förpackningsindustri, säger Felix Helander.

I rapporten ges en bild av hur det ser ut, totalt som en industrigren men också uppdelat i segmenten. Segmenteringen är gjord främst efter förpackningsmaterialen Kartong, Plast, Glas, Trä och Metall och till detta kommer segmenten Etiketter/Märkning samt Förpackningsmaskiner. Kartongsegmentet delas dessutom upp i producenter av råmaterial och konverterare.

Rapporten ger en bild av hur det gått under de senaste 5 åren och om vad som påverkar vart vi är på väg, på kort sikt och på lång.

Packmarknadens Chefredaktör Marcus Petersson välkomnar rapporten;

–Jag får många samtal från personer utanför branschen som vill veta mer om förpackningsindustrin. Många arbetar för en uppdragsgivare. Frågorna kan vara en del i en marknadsundersökning inför en lansering av en ny produkt eller för att ta reda på vilka leverantörer det finns inom ett visst område för att utröna konkurrenssituationen. Även studenter hör ibland av sig i samband med en uppsats och vill veta mer om ett specifikt område inom branschen.

– Jag har många gånger önskat att mina svar kunde vila på en mer faktabaserad grund. Nu kan jag äntligen det och hänvisa andra till denna eminenta översikt av svensk förpackningsindustri, säger Marcus Petersson.

Rapporten går att beställa på www.independent-intelligence.se 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078