23948sdkhjf

EPS återvinningsbart till ny EPS

Framgångsrika försök med BEWiSynbras 100% återvinningsbara EPS.

BEWiSynbra Group introducerade nyligen EPS tillverkade 100 procent av återvunnet material. Nu har HIRSCH Servo Group, som den första kunden, framgångsrikt genomfört de första försöken och producerat en begränsad utgåva av förpackningar gjorda av 100 procent återvunnen EPS i sitt österrikiska huvudkontor.

BEWiSynbra Group, en av de ledande producenterna av expanderbart polystyren (EPS) i Europa, har framgångsrikt producerat 100 procent återvunnen EPS, som i sin tur kan återvinnas om och om igen.

– Svaret på vår 100 procent återvunna EPS har varit överväldigande. Idag återanvänds bara en liten del av EPS och en ännu mindre del återvinns. Vår nya produkt har potential att ändra det. Det är ett hållbart alternativ till att producera EPS från jungfruliga resurser, säger Alan Moss, VD för BEWiSynbra RAW.

BEWiSynbra samarbetade med HIRSCH Servo Group, en av de ledande tillverkarna av EPS-isolering, förpackning och maskiner, för de första externa försöken av den nya produkten.

– Vi gjorde tester på hur man förexpanderar de råa kulorna gjorda av 100 procent återvunnen EPS och använde den resulterande EPS:en för att producera formgjutna delar som uppfyller våra kvalitetsspecifikationer. Delarna gjorda av 100 procent återvunnen EPS är något off-vit jämfört med jungfrulig EPS och de mekaniska egenskaperna är nästan jämförbara, säger HIRSCH Servo VD Harald Kogler.

– För få inser att EPS är 100 procent återvinningsbart. Nu kan vi erbjuda ett hållbart alternativ till branschen som ger ett extra incitament att återanvända och återvinna. Nästa steg blir att övertyga våra kunder att använda detta innovativa material för deras skyddande transportförpackningar, säger Harald Kogler.

Efter de framgångsrika försöken har BEWiSynbra intensifierat sina ansträngningar för att förse fler partners och kunder med 100 procent återvunnen EPS.

– Vi kommer att starta kommersiella leveranser till utvalda kunder i början av 2020, säger Alan Moss, VD för BEWiSynbra RAW.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096