23948sdkhjf

Landets första burklinje för vin

Greencroft Bottling samarbetar med Ardagh Group för att lansera Storbritanniens första burklinje för vin.

Storbritanniens första storskaliga vinburkslinje har startat på Greencroft Bottling Company i County Durham, med en fyllningshastighet på 17 000 burkar per timme och erbjuder både still och kolsyrad fyllning för vin, läsk och färdigblandade drycker så kallade RTD (Ready To Drink).

Greencroft Bottling som är kontraktpackare av viner har investerat över 2 miljoner pund i den senaste state-of-the-art-utrustningen. I samarbete med Ardagh Group Metal Beverage Europe fokuserar man initialt med den nya burkfyllningslinjen på de populära burkarna 200 ml och 250 ml slimline, men är också redo att hantera Ardaghs nya 187ml Wine Can-format.

Mark Satchwell, verkställande direktör för Greencroft Bottling, säger:

– Vi investerar ständigt i vår utrustning för att garantera att vi erbjuder bästa möjliga service till våra kunder och säkerställer att vi har rätt teknik på plats för att möta framtida marknadskrav. Burk är ett format som konsumenterna redan är bekanta med, via läsk, öl och cider, och just nu växer konserverad vinkonsumtion med cirka 6% per år i Västeuropa, så vi är glada att samarbeta med Ardagh för att sätta upp en dedikerad vinburkslinje och vara den första som tillhandahåller produkter för denna växande marknad.

Ardagh tillhandahöll tekniskt stöd för driftsättning och uppsättning av linjer samt fastställande av kriterier för testning av vinkompatibilitet. Greencroft Bottling valde att arbeta med Ardagh på grund av dess omfattande meritlista inom vinindustrin och dess oöverträffade expertis inom specifikationer för vinburkar.

– Investeringen i vår nya burklinje har varit betydande, vi har anskaffat den bästa tillgängliga tekniken och tar oss tid att göra det rätt, säger Mark Satchwell. Vi är ett familjeföretag som ser framtiden, så det är viktigt att vi gör saker en gång och gör dem bra.

Den nya burklinjen på Greencroft Bottlings anläggning i County Durham har en KHS Innofill Can C fyllare med ett antal högteknologiska specifikationer:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078