23948sdkhjf

Ny allians för fiberförpackningar

Branschorganisationen Cepi, som företräder den europeiska pappersindustrin, tillkännagav i torsdags förra veckan en ny allians som heter 4evergreen. Alliansens mål är att öka bidraget från fiberbaserade förpackningar i en cirkulär och hållbar ekonomi som minimerar klimat- och miljöpåverkan.

En av medlemmarna och grundarna till den nya alliansen 4evergreen är Metsä Board.

– Ett omfattande och globalt samarbete är nödvändigt för att promota cirkulär ekonomi och motverka klimatförändringar. Tillsammans kan vi utnyttja den fulla potentialen av fiberbaserade förpackningar och erbjuda lösningar baserade på förnybar råvara till framtidens förpackningar, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board.

4evergreen har skapats som ett forum för att engagera och samla industriföretag från hela den fiberbaserade värdekedjan, från pappers- och kartongtillverkare till förpackningskonverterare, varumärkesägare och detaljister, teknik- och materialleverantörer samt insamlings- och återvinningsföretag.

Alliansen ska arbeta för att öka medvetenheten om fördelarna med fiberbaserade förpackningsmaterial, förespråka EU-lagstiftning som stödjer produktdesign för återvinningsbarhet och kräver utveckling av optimerade insamlingssystem och lämpliga återvinningsinfrastrukturer.

Förutom Metsä Board består medlemmarna i 4evergreen av Nestlé, Danone, Stora Enso, Smurfit Kappa, Sappi, UPM, Mayr-Melnhof Group, Reno de Medici, Kotkamills, Ahlstrom Munksjö, International Paper, BillerudKorsnäs, Huhtamäki, SEDA, SIG Combibloc, Tetra Pak, Elopak, Walki, Schur Group, Cardbox Packaging och Firstan Ltd.

Alliansen välkomnar fler företag att gå med i samarbetet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.268