23948sdkhjf

Ny serie livsmedelsgodkända återvunna färdigrättstråg

Faerch lanserar en ny serie förpackningar av återvunnen CPET för färdigrätter i hela Europa.

Förpackningsföretaget Faerch släpper CPET Evolve by Faerch, en serie förpackningar för färdigrätter som ger cirkulära livsmedelsförpackningar en ordentlig skjuts. Livsmedelsförpackningen består av 80 % konsumentåtervunnen PET från insamlade och återvunna flaskor och tråg. Förpackningarna är också helt återvinningsbara till nya livsmedelsgodkända produkter och förpackningar. Sortimentet är ett resultat av Faerchs integrerade kapacitet och aktiviteter för återvinning.

– Evolve by Faerch ger livsmedelstillverkare, detaljhandlare och konsumenter ett färdigrättstråg som är återvunnet och återvinningsbart utan att kompromissa med funktionella egenskaper. Detta är ytterligare ett steg i vår resa mot att göra livsmedelsförpackningar verkligt cirkulära, säger Lars Gade Hansen, VD för Faerch.

Evolve by Faerch-trågen adderar inga färger och finns därför endast i naturliga, varierande färger som återspeglar sammansättningen av återvunna flaskor och tråg de består av. Det ger ett unikt uttryck för produktserien och garanterar pålitlig utsortering i den befintliga sorteringsinfrastrukturen eftersom det återvunna materialet redan har sorterats ut tidigare.

– Evolve by Faerch-trågen ger också konsumenterna en efterlängtad visuell riktlinje för att enkelt välja mattråg tillverkade av återvunnet material. Det unika uttrycket påminner oss om att trågen är värdefulla resurser som måste samlas in efter användning så att de kan återvinnas, säger Lars Gade Hansen.

Evolve by Faerch-serien i CPET har samma egenskaper som Faerchs övriga marknadsledande CPET-produkter. De följer de strängaste livsmedelslagarna och skyddar livsmedel i ett temperaturområde från - 40 grader Celsius till + 220 grader Celsius.

– Till skillnad från PP-baserade livsmedelsförpackningar, som alltid är tillverkade av 100 % nytt material, är CPET Evolve by Faerch tillverkat av återvunnet material från konsument och kan också återvinnas till livsmedelsgodkänt material. Vi förväntar oss att efterfrågan kommer att öka eftersom det finns en växande oro bland livsmedelssäkerhetsexperter om de begränsade återvinningsalternativ som står till buds för alternativa produkter som aluminium och laminerad kartong. Kort sagt är CPET det bästa valet, säger Lars Gade Hansen.

Produktserien blir tillgänglig för en mängd olika applikationer inklusive frysta, kylda och pastöriserade produkter. Lanseringen i hela Europa följer på en framgångsrik lansering av Evolve by Faerch i CPET för färdigrätter i Storbritannien och en europeisk lansering av MAPET II och APET för proteinsektorn i hela Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08