23948sdkhjf

Kaffe i växtbaserad förpackning

Kaffeproducenten Arvid Nordquist har ställt om till en förpackning där majoriteten av materialet är av växtbaserad plast. "En grönare kaffeförpackning för en ljusare framtid", sammanfattar företaget själv bytet.

Arvid Nordquist har en tradition av ambitiöst hållbarhetsarbete och det senaste steget var att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material på sina kaffeförpackningar. De nya kaffeförpackningarna består till minst av 70% växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningsmaterial. Förpackningsbytet gäller hela Arvid Nordquists sortiment av malt kaffe och hela bönor.

– Vi tar nu vårt ansvar och vill vara en ledande kraft för förändring. Genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material får vi en grönare förpackning, säger Erica Bertilsson, hållbarhets- och kommunikationsdirektör, Arvid Nordquist.

Kaffeförpackningarna är tillverkade av växtbaserad plast där råmaterialet är baserat på sockerrör tillsammans med oljor från raps och solros.

– Med den nya förpackningen har vi uppnått den högsta möjliga andelen växtbaserat. Än så länge går det inte att uppnå 100% växtbaserat material för kaffeförpackningar, men vi fortsätter att söka en hundraprocentig lösning, säger Erica Bertilsson.

För den klimatpåverkan som återstår från plastförpackningar, klimatkompenserar företaget till 100 procent genom trädplantering i kaffeodlande länder.

Arvid Nordquist kaffe består alltid av 100% arabicabönor av högsta kvalité, som dessutom är 100% hållbart certifierade med hänsyn till människa och miljö. Arvid Nordquist jobbar ständigt med att minska miljöpåverkan i hela kedjan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063