23948sdkhjf

Lösvikt framtidens trend?

FriendsOfAdam lanserar nu delar av sitt sortiment i lösvikt tillsammans med Unwrapped, vars affärsidé är att använda minimalt lite förpackningar.

FriendsOfAdam lanserar nu både veganskt och ekologiskt knäckebröd och laktosfria kakor i lösvikt tillsammans med det förpackningsminimalistiska bolaget Unwrapped. Alla produkter är kontrollerat glutenfria och är bakade för hand i bageriet i Bromma. Knäckebrödet är så kallat svinnknäcke, dvs knäckebröd som annars räknas som spillprodukt.

– Bara för att vissa av våra produkter är lite skavda, knäckta eller söndriga och därmed faller utanför ramen för vad standarden på butikshyllan egentligen är så innebär det inte att de smakar sämre. En stor del av bagerisvinnet är just tilltryckta produkter. Vi arbetar aktivt mot ett nollmissionsmål för svinn. Tillsammans med Unwrapped tar vi ytterligare ett kliv på vägen. Dessutom ges konsumenten möjlighet att köpa delar av vårt sortiment i lösvikt, säger Sofie Abrahamsson, vd för FriendsOfAdam.

– Vi är så glada och stolta att vi har börjat samarbeta med FriendsOfAdam. De är våra glutenfria hjältar som bakar kakor och bröd från grunden med riktiga råvaror och där stora delar av sortimentet är veganskt. Precis som det ska vara tycker vi! Tillsammans kan vi minska matsvinn och alla typer av förpackningar. Eftersom vi packar våra glasburkar direkt hos FriendsOfAdam kan vi undvika förpackningar på alla plan, säger Hanna Bartholomew, medgrundare till Unwrapped.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109