23948sdkhjf

Julklappstips avdelning hårda paket

Intresserad av hur wellpappförpackningar har bidragit till vårt moderna samhälle? Då har vi den perfekt julklappen för dig! Gunnilla Jönsson, Professor Emeritus, vid institutionen för Förpackningslogistik på Lunds Universitet har skrivit den optimala historieboken om wellpapp.

"Wellpappförpackningens historia och framtid!" tar oss med på en resa genom svunna tider. Enda så långt tillbaka som på 1800-talet och fram till modern nutid. Läs om hur uppfinningen från USA blev storindustri i Sverige på 1900-talet och än i våra dagar utgör en betydande del av svensk exportindustri.

Gunnilla Jönsson har forskat om wellpapp i hela sitt liv och i högsta grad bidragit till att öka förståelsen för förpackningsmaterialets egenskaper till gagn för såväl användare som producenter, skriver tidigare VD och ordförande i SCA, Bo Rydin i förordet till boken.

Boken ger en detaljrik beskrivning av hur wellpapp och wellpappförpackningar utvecklats från enkla omslag till dagens kvalificerade förpackningar som konstrueras och tillverkas med hjälp av avancerad teknisk utrustning. Boken har gott om illustrationer i from av fotografier, skisser och diagram.

Boken ingår i en serie böcker om olika pappersprodukters utveckling och utges av Skogsindustriernas Industrihistoriska utskott. Beställ boken hos Skogsindustrierna!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094