23948sdkhjf

AR Packaging förvärvar inom hälsa och skönhet

AR Packaging med huvudkontor i Lund förvärvar två ledande europeiska företag inom förpackningar för hälsa och skönhet. Företagen är schweiziska K + D AG och tyska rlc Packaging GmbH. I affären ingår också indirekt en betydande aktiepost i den polska konverteraren BSC Drukarnia Opakowań SA.

Företagen är välrenommerade förpackningstillverkare med betydande marknadsnärvaro på den centrala europeiska marknaden för hälso- och skönhetsprodukter.

– Vi är glada över att välkomna dessa företag, som passar bra in i vår koncerns tillväxtstrategi. Tillsammans med vår befintliga verksamhet kommer det att placera AR Packaging på en topp 3-position i Europa inom förpackningssegmenten för hälsa, läkemedel och skönhet. Genom affären kommer vi att ha 11 fabriker i 6 länder som betjänar dessa segment och kunderna till K + D och rlc kommer att ha tillgång till hela vår koncerns unika produktportfölj inklusive flersubstratförpackningar, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

– Genom förvärven kommer AR Packaging att fortsätta sin framgångsrika tillväxtutveckling i linje med den strategiska planen att expandera inom utvalda segment. Koncernens verksamhet inom skönhet och hälsa inkluderar både kartongbaserad och flexibel förpackning för kunder inom läkemedels-, medicin- och skönhetsindustrin i Europa och Asien.

Schweiziska K + D är expert på läkemedels- och kosmetikförpackningar och tillhandahåller GMP-kompatibla, färdiga och förfalskningssäkra kartonglösningar. Företaget är marknadsledande på sin hemmamarknad inom läkemedelsförpackningstryck och har cirka 70 anställda.

rlc Packaging är en innovativ premiumförpackningstillverkare specialiserad på högkvalitativa lösningar i kartong till skönhets-, pharma-, livsmedels- och konfektyrindustrin med fyra produktionsanläggningar i Tyskland och en i Schweiz. Dessutom har företaget en betydande andel i BSC Drukarnia Opakowań i Polen med två anläggningar. Totalt är antalet anställda cirka 1 500 medarbetare. rlc Packaging har en stark marknadsposition i Centraleuropa med en kundbas av både välkända globala stora cap- och lokala mid cap-företag.

Den tidigare ägaren i K + D Stefan Kuhn säger;

– Vi är mycket glada över att gå med i AR Packaging-familjen. Det är ett strategiskt steg för oss som följer marknadsdynamiken och är en fördel för våra nationella och internationella kunder såväl som för våra anställda. Personligen kommer jag att stödja integrationen och vidareutvecklingen av K + D i en aktiv roll under en tid.

– Som familjeföretag i femte generationen har vi alltid fokuserat på hållbara och långsiktiga perspektiv för våra anställda och en pålitlig relation med våra kunder, säger Hans-Christian och Stephan Bestehorn i rlc Packaging.

– Genom att bli en del av AR Packaging ser vi utmärkta möjligheter att ytterligare öka expertisen och engagemanget för farmaceutiska och varumärkesägare. Därför blir vi båda kvar inom företaget och är också helt engagerade i den strategiska tanken bakom detta beslut.

Förvärvet av rlc Packaging är föremål för lokala myndighetsgodkännanden. Parterna i förvärvet har kommit överens om att inga finansiella detaljer kommer att offentliggöras.

Kort om AR Packaging

AR Packaging är ett av Europas ledande företag inom förpackningssektorn med en nettoomsättning på cirka 620 miljoner euro, 3 300 anställda och 19 fabriker i elva länder. AR Packaging är en grupp av de specialiserade företagen A&R Carton, Flextrus, CC Pack, SP Containers och AR Packaging Digital och med huvudkontor i Lund.

Koncernen skapar mervärde för kunderna genom ett brett produktutbud och djup kunskap om kartongbaserad och flexibel förpackning. AR Packaging har som mål att växa både organiskt och genom förvärv. www.ar-packaging.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079