23948sdkhjf

Eurofoil på väg att köpas upp

AR Metallizing, global tillverkare av metalliserat papper, meddelar att man har kommit överens med ägarna till Eurofoil Paper Coating GmbH i Berlin om att förvärva företaget. Affären måste godkännas av tyska kartellmyndigheter för att gå igenom.

Eurofoil är en ledande europeisk tillverkare av laminerade, metalliserade och belagda pappersbaserade produkter. Under 60 år har de byggt en omfattande produktportfölj och anläggningen är välutrustad och har en omfattande maskinpark med mycket automatiserad utrustning, inklusive vattenbaserad lackering och metalliseringslinjer, som är bland några av de snabbaste i världen. Den har alla nyckelcertifieringar för att effektivt kunna betjäna sina kunder, menar AR Metallizing.

Eurofoil kommer att utvidga AR Metallizings global räckvidd och komplettera befintliga anläggningar i Belgien, Italien, Nordamerika och Brasilien. Eurofoil kommer så småningom att byta namn och fullt ut integreras i AR Metallizing, som efter detta kommer att ha cirka 700 anställda på världsbasis.

– Förvärvet av Eurofoil är det perfekta nästa steget i AR Metallizings tillväxtstrategi, vilket gör det möjligt för teamet att öka produktionskapaciteten och bättre betjäna vår växande kundbas, säger Dr. Bart Devos, AR Metallizings VD.


– Detta senaste förvärv ger oss också möjligheten att fortsätta utvidga vår innovativa produktportfölj och öka våra FoU-satsningar. Genom att införliva Eurofoil kommer vi att kunna arbeta mot målet att positionera AR Metallizing som den prioriterade leverantören för alla multinationella företag som vill använda miljövänliga, pappersbaserade förpacknings- och etikettmaterial. Genom förvärvet kommer AR Metallizing också att ännu bättre kunna betjäna sina kunder med ett ökat antal produkter godkända för direktkontakt med livsmedel.

AR Metallizing har sitt huvudkontor i belgiska Genk där verksamheten startade som en avknoppning från ett tryckeri. Man började som pionjär inom metalliserat etikettpapper (facestock) och sedan 1975 vuxit till en ledande producent av även metalliserat förpackningspapper. Företaget ingå sedan 2015 i japanska Nissha Company-koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.068