23948sdkhjf

Ryska kryptokoder en utmaning

Från och med den 1 januari 2020 kommer leverantörer av läkemedelsprodukter enligt lag vara skyldiga att sätta kryptokoder på sina produkter för den ryska marknaden. Syftet är att förbättra spårbarheten och säkerställa tillförlitligt skydd mot förfalskning.

Den ryska lagen antogs så sent som i januari 2019 vilket innebär att tiden har varit mycket knapp för företag att ändra sina processer. Dessutom skiljer sig de ryska kryptokoderna från de som stipuleras inom EU för serialisering av läkemedelsförpackningar. De ryska koderna kan ha en datatäthet på upp till 44 x 44 moduler är datamängden är därför mycket större. Tillverkarna står därför inför den svåra uppgiften att skriva ut mer data inom ett lika stort område, samtidigt som de bibehåller konstant hög kvalitet.

August Faller har därför agerat på utmaningen för sina kunder läkemedelsbolagen genom att investera i den nya mjukvara och hårdvara som krävs för att skriva ut kryptokoderna. August Faller kan skriva på såväl kartongkapslar som etiketter för identifiering, verifiering och spårbarhet av läkemedel och andra produkter.

Ett exempel är ett nytt kamerasystem med högre upplösning för märkning, som vanlig baserat på ISO 15415. Förutom GTIN och ett serienummer innehåller de nya koderna en verifieringsdel bestående av en verifieringsnyckel och en digital signatur. Verifieringsdelen med sin krypto nyckel är utformad för att göra förfalskning av produkter mycket svårare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063