23948sdkhjf

Storpack för ägg helt utan plast

Stjärnägg är först ut på marknaden med att lansera en helt ny typ av äggförpackning, helt fri från plast. Istället för den traditionella krympfilmsplasten har förpackningarna nu fått ett hölje av 100 % återvinningsbart papper som omsluter äggplattan.

I ett första skede har Stjärnägg valt att lansera tre varianter i denna klimatsmarta förpackning. Först ut är storsäljaren 20-p Stora Ölandsägg samt nyheterna 20-p Ekologiska och 20-p Utehönsägg. Med de nya förpackningarna kan Stjärnägg erbjuda shoppern precis det den efterfrågar, ett storpack ägg av högsta kvalitet, förpackade i en snygg och framförallt miljövänlig förpackning.

– Det har länge saknats ett storpack med ekologiska ägg, trots att det funnits en stor efterfrågan från våra kunder och konsumenter. Det känns därför extra skönt att när vi nu lanserar vårt 20-p ekologiska ägg går steget längre och erbjuder detta i en förpackning som är helt fri från plast, säger Håkan Burlin, VD Stjärnägg.

Utehösägg är den snabbaste växande trenden på äggmarknaden. Stjärnäggs försäljning av utehönsägg ökar med hela 30% 2019, jämfört med motsvarande period 2018. Marknaden är nu redo för ytterligare en produkt och då i form av ett storpack. Utehöns är, precis som namnet antyder, höns som får gå fritt utomhus – alla dagar, året runt.

På baksidan av de nya förpackningarna får konsumenten bl.a. träffa Stjärnäggs Äggmästare, de som producerar och paketerar äggen. Här lämnas också utförlig information om produktionsmetoder, märkning och ursprung.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra och utveckla både produkter och verksamhet för att göra den ännu mer hållbar och miljövänlig. Att undvika plastförpackningar med kort livslängd är ett sätt vi kan bidra till en minskad plastanvändning och miljöpåverkan, säger Håkan Burlin VD Stjärnägg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079