23948sdkhjf

Ny pantlösning nära dig

Snart kan du panta dina förpackningar i kvarteret där du bor.

Trustly och den digitala pantbetalningslösningen iPant presenterar ett samarbete som gör det möjligt att panta tomburkar och flaskor i pantstationer placerade där man bor, och direkt få pengarna insatta på sitt bankkonto.

Användare återvinner enkelt sina flaskor och burkar i iPant-maskinerna, som installeras i bostadsområdens miljörum, skannar QR-koden som visas på maskinens display med sin smartphone, och får då snabbt och enkelt panten överförd till sitt bankkonto genom Trustly.

Samarbetet inleds i Sverige med planer på att etableras i övriga nordiska länder inom kort.

Saeid Rashidi, vd för iPant säger:

- Många människor förstår vikten av en hållbar miljö men vet inte hur de ska hjälpa till. Vår avancerade teknik tillsammans med Trustlys smidiga betalningslösning gör det enkelt och lönsamt för folk att återvinna.

Johan Nord, Chief Commercial Officer på Trustly tillägger:

- Tidigare var det bara möjligt att använda Trustly digitalt. Genom samarbetet med iPant tar vi ett kliv ut i den fysiska världen. Vi är stolta över att arbeta tillsammans med ett företag som iPant som gör det lätt för människor att göra gott. Och det är givande att se hur vår betallösning kan användas för att förstärka positiva beteenden i samhället.

Intresse finns enligt iPant, som Recycling varit i kontakt med, från ett flertal fastighetsägare och bostadsföreningar för att installera pantmaskiner i deras bostadsområden. Man räknar med att installera den första pantmaskinen i januari nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078