23948sdkhjf

Lönsam återvinning i flexopressen

Företaget OFRU Recycling presenterar ett komplett koncept för lönsam återvinning av lösningsmedel för såväl nya som befintliga flexopressar.

Flexografiska tryckpressar är ofta utrustade med ett automatiskt rengöringssystem. För varje tvättcykel kräver rengöringssystemet en viss mängd rent lösningsmedel. Behovet av rengöringsmedel ökar i takt med antalet färger och jobbändringar och utgör en betydande kostnad.

Ett nytt återvinningskoncept för kontaminerat lösningsmedel introduceras av OFRU Recycling för den fleoxgrafiska industrin. Det består av återvinningsenheten ASC-150 i kombination med lagringstankar. ASC-150 med en värmeeffekt på 24 kW har sedan tidigare framgångsrikt använts inom förpackningstryck för kontinuerlig rengöring av etanol/etylacetat.

Återvinningen sker direkt från den flexografisk tryckpressen. Två högkvalitativa 1000-liters tankar av rostfritt stål buffrar det förorenade respektive återvunna lösningsmedlet. Tankarna kan också fås i plast som ett lågbudget alternativ.

Processen drivs av ett integrerat, högpresterande ångvärmesystem och ASC-150 har en kapacitet att destillera 300-600 liter trycklösningsmedel per 8 timmars skift. Hela återvinningsprocessen övervakas av ett elektroniskt kontrollsystem som säkerställer pålitlig leverans till de flexografiska tryckpressarna. Ett säkerhetspaket finns som tillval för tryckfärger som innehåller nitrocellulosa. Detta möjliggör säker destillation av förorenade lösningsmedel som innehåller nitrocellulosa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109