23948sdkhjf

Lär dig mer om metallförpackningar

APEAL, the Association of European Producers of Steel for Packaging, har lanserat en ny hemsida för att visa stålförpackningars alla fördelar, inte minst från ett hållbarhetsperspektiv. Man välkomnar också en ny medlem i organisationen.

Nya hemsidan www.steelforpackaging.org ger information om de unika egenskaperna och fördelarna med stål som förpackningsmaterial, bland annat dess styrka, barriäregenskaper, konserveringsförmåga och miljöfördelar.

Alexis Van Maercke, generalsekreterare för APEAL, säger;

– Den nya webbplatsen Steel for Packaging är avsedd att hjälpa varumärken, detaljhandlare, designers och tillverkare att göra det bästa valet för sina produkter som också möter konsumenternas efterfrågan och miljökrav.

– När vi går mot en cirkulär ekonomi blir aktörer i hela leveranskedjan akut medvetna om hur deras förpackningsval påverkar miljön. Stål är det enklaste och mest ekonomiska förpackningsmaterialet att samla in och återvinna, med väl etablerade och mycket effektiva insamlings- och sorteringssystem på plats i hela Europa.

Som ett permanent material är stål återvinningsbart helt och oändligt utan kvalitetsförlust och 79,5 % av alla stålförpackningar i EU återvanns 2016. Det ger också en unik 100-procentig barriär mot ljus, vatten och luft, vilket bevarar maten effektivt och minimera avfall.

Apeal välkomnar i oktober också en ny medlem i organisationen. Det är Liberty Liege-Dudelane som blir APEAL:s femte medlem.

Liberty Liège-Dudelange driver tre produktionsanläggningar och är ett dotterbolag i den internationella metall- och industrikoncernen Liberty House, som ingår i GFG Alliance.

– Vi är glada över att välkomna Liberty Liège-Dudelange till APEAL. Det är ett viktigt steg i strävan att stärka vår industri, driva tillväxt och etablera en bredare förståelse av stål som ett hållbart material för förpackningslösningar, dess unika egenskaper, vilka bidrar till dess utmärkta återvinningsprestanda och dess förmåga att bevara livsmedel och minska matsvinn.

Jean-Francois Willem, chef för kvalitets- och produktutveckling vid Liberty Liège-Dudelange, säger i en kommentar;

– Europa är på en resa från en linjär till en cirkulär ekonomi och vi är alla fast beslutna att hjälpa till att öka medvetenheten om stål för förpackningar som ett verkligt hållbart material och ett positivt val för miljön. APEAL är referensen för stål för förpackningar i Europa - att gå med i föreningen är därför det rätta valet för vårt företag och de andra medlemmarna i APEAL.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094