23948sdkhjf

ACE lanserar GRACE

Alla kanske inte känner till det, men industrin för dryckeskartongförpackningar har gått samman i en organisation för att lyfta fram dryckeskartongens fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv. Organisationen heter ACE, vilket står för The Alliance for Bevarage Cartons and the Environment. Hittills har arbetet bedrivits på europeisk nivå. Nu tar man steget för att verka globalt. Syftet är att framhålla kartongens fördelar som hållbar, klimatsmart och återvinningsbar. Organisationen som ska verkar globalt har fått namnet GRACE, The Global Recycling Alliance for Bevarage Cartons and the Environment.

– Förpackningsindustrin måste ta itu med nuvarande och framtida utmaningar och förväntningar när det gäller förpackningars miljöpåverkan och återvinningsbarhet. Dryckeskartongsektorn är väl positionerad att svara upp till förväntningarna säger Petra Gerber, SIG Combibloc, ordförande för ACE.
– Dryckeskartongförpackningar har unika egenskaper som att säkert kunna transportera och lagra mat och dryck, samtidigt som de har ett lågt koldioxidavtryck och hög återvinningsbarhet. Lanseringen av GRACE är ett viktigt steg för att samarbeta om klimatåtgärder och för effektiva insamlings- och återvinningslösningar över hela världen för vår bransch.

Målet på medellång sikt är att utveckla GRACEs aktiviteter och samarbeta med partner i värdekedjan. GRACE kommer att komplettera åtgärder i befintliga industriplattformar som ACE och EXTR: ACT och kommer att ha kontakt med befintliga föreningar som representerar eller omfattar dryckeskartonger i olika regioner i världen. Organisationen kommer att ha sitt huvudkontor i det Brysselbaserade ACE-sekretariatet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062