23948sdkhjf

Pappersbaserad tub snart på marknaden

L’Oréal och Albéa presenterar ny, innovativ förpackning till kosmetik: pappersbaserad tub.

Som ett led i ett samarbete kring hållbara förpackningslösningar utvecklar L’Oréal och Albéa innovativa förpackningar till kosmetik. De två företagen har utvecklat den första papperstuben till kosmetik, där den mesta av plasten är ersatt av bio-baserat och certifierat pappersliknande material.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att; partnerskapet visar på L’Oréal och Albéas ambitioner inom hållbarhet, samtidigt som de båda företagen skrivit under ’New Plastics Economy Global Commitment’ i regi av Ellen McArthur Foundation. Dessutom betonar de att projektet, ett samarbete mellan experter från olika branscher, är nödvändigt för att skapa banbrytande innovationer. Den nya tekniska lösningen kommer att lanseras under 2020 och produktionen planeras starta under 2020.

Philippe THUVIEN, Vice-President Packaging & Development på L’Oréal säger:

– Sedan 2007 har vi kontinuerligt förbättrat våra förpackningars miljömässiga profil. I dag tar vi ett steg längre och lanserar en helt ny teknologi baserat på certifierat papper. Genom att arbeta tätt tillsammans med Albéa har vi lyckas utveckla denna banbrytande innovation och har skapat en ny pappersbaserad tub för kosmetik. Vi räknar med att lansera de första hudvårdsprodukterna i denna förpackning under andra halvan av 2020. L’Oréal har åtagit sig att 100% av de produkter som lanseras 2020 har en förbättrad miljömässiga och sociala profil. Denna innovativa och alternativa lösning är en viktig del av denna strategi.

Gilles SWYNGEDAUW, Vice-President CSR, Innovation & Marketing på Albéa tillägger:

– Albéas engagemang för hållbarhet går tillbaka 15 år och har resulterat i ett brett utbud av ansvarsfulla förpackningar. Vår ambition idag är att snabbare komma ut med innovativa, ansvarsfulla lösningar genom att våga bryta vanor och sträva efter verkliga genombrott. Det är bara genom samarbete med våra kunder och affärspartner som vi kan uppfinna säkra, cirkulära förpackningar med den minimala miljöpåverkan som skönhetsmarknaden kräver. Innovationssamarbetet med L’Oréal reflekterar både denna ambition och övertygelse.

Kort om Albéa

Albea tillverkar förpackningslösningar för vardagligt bruk - från tuber, läppstift, mascara och pumpar till flaskor och mycket mer. Man samarbetar med prestigefyllda och dynamiska varumärken, stora eller små, internationella eller lokala. Kunder finns över hela världen och får support av 15 000 anställda och 40 fabriker i Europa, Nord- och Sydamerika, Afrika, Kina och Asien.

L'Oréal har lagt fast en strategi för hållbara innovationer. Se mer på: https://www.loreal.com/sharing-beauty-with-all-innovating

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094