23948sdkhjf

Stora Enso lanserar kartongtuben

Stora Enso lanserar en tub i kartong för kosmetika som ett nytt klimatvänligt alternativ till plasttuber. Kartongtuben är lämplig som primärförpackning för hudkrämer.

Stora Enso vill bli den ledande samarbetspartnern till ledande kosmetikavarumärken som vill uppnå sina hållbarhetsmål genom att tillsammans utveckla klimatvänliga förpackningslösningar som är både förnybara och återvinningsbara.

Stora Enso tillverkar själva behållaren av kartong med fettåligt barriärskikt, vilket gör den lämplig som primärförpackning för hudkrämer. Idag kan tubtillverkning av kartong minska användningen av plast med 70 % jämfört med plasttuber. Stora Enso utvecklar även biokompositmaterial som i framtiden kan ersätta plastkorken och tubmynningen.

– Vi ser en ökad efterfrågan på nya innovativa lösningar i återvinnbara material inom kosmetika-branschen. Den här tuben är ett bra exempel på hur vi tillsammans med kunderna och deras leverantörer driver på innovationer för att ta fram förpackningar för framtiden. Kartongtuben kommer att ge kosmetikavarumärken som vill tilltala miljömedvetna konsumenter ett konkurrenskraftigt nytt alternativ, säger Henna Paakkonen-Alvim, Vice President, Innovation, Stora Enso Consumer Board division.

För tillverkningen av tuberna samarbetar Stora Enso med Aisa, en världsledande tillverkare av tubmaskiner. Kartongens driftsegenskaper har testats på Aisas utrustning för att säkra felfri och effektiv konvertering.

– Tillsammans med Stora Enso kan vi vara aktörer för förändring och på så vis driva förpacknings-innovationer framåt. Med kartong som ett nytt återvinnbart materialalternativ för våra maskiner kan Aisa fortsatt tillgodose behoven inom förpackningsindustrin med spjutspetsteknik, säger Jacques Thomasset, R&D Director på Aisa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142