23948sdkhjf

K 2019: Klara, färdiga - K

Nu är det dags! Vi kan sluta räkna ner. På onsdag (16 oktober) bjuder världens största mässa för plast och gummi, K 2019, än en gång upp till dans. 18 gigantiska hallar kommer då att vara fyllda till bredden med ny teknik, maskiner och material. 

 

Att cirkulär ekonomi är ett starkt fokusämne i år, förvånar nog ingen. Hållbarhet och lösningar för cirkulär användning av plast, kommer att gå som en “grön tråd” i merparten av utställarnas montrar  oavsett om det är en materialproducent, ett maskin- och automationsföretag eller en tillverkare av återvinningslösningar.   

-Hela plastindustrin har ändrats sedan förra K-mässan 2016. Idag är återvinningsindustrin en del av plastindustrin på ett helt annat sätt än tidigare, sa Manfred Hackl, vd för Erema Group, vid en presskonferens inför mässan.  

-Allt handlar om hållbarhet idag. Och plast ÄR materialet även i framtiden. Plast är inte problemet, det är lösningen. Men tyvärr har materialgruppen under lång tid blivit misskrediterad och svartmålad. Plast är i sig självt inte dåligt, det är hur vi agerar med det som spelar roll, sa Markus Steileman, koncernchef för Covestro, vid en annan presskonferens. 

Mässytan är i vanlig ordning fullbokad. Fler än 3000 utställare från 60 länder kommer att vara på plats. Som alltid har mässan ett starkt startfält av utställare från Europa. I synnerhet från Tyskland, Italien, Turkiet, Frankrike, Schweiz och Österrike. Väl representerat är även Kina, Thaiwan och Indien. Från Sverige och våra nordiska grannländer finns drygt 40 företag på plats, vilket är ungefär lika många som för tre år sedan.  

Kvar återstår frågan hur du som besökare bäst förbereder dig för ditt besök? För glöm tanken på att du ska hinna med att besöka alla 3.157 företag. Fast visst finns det en matematisk möjlighet...... 

Om du är i startgropen när mässan öppnar 10.00, är där samtliga åtta dagar och stannar till mässan stänger varje dag 18.30 - hinner du besöka samtliga montrar under 1 minut och 15 sekunder. Och du har du hela 15 minuter dagligen, till övers för att förflytta dig mellan montrarna, ta en bit mat eller uppsöka toalett.  

Så packa med två par väl ingångna sköna skor, planera ditt mässbesök väl och skriv en lista på vilka företag du planerar att besöka. “Wir sehen uns in Düsseldorf”. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078