23948sdkhjf

Pappersbärkassen har en egen dag

Den 18 oktober i år är en alldeles särskild dag. Då är det pappersbärkassens dag. Dagen firas runt om i Europa med olika aktiviteter, såväl i det verkliga livet som i sociala medier.

Initiativtagare till dagen är den europiska kraftpappersindustrin som för allmänhet, politiker och andra opinionsbildare vill visa på pappersbärkassens alla fördelar, särskilt framför plastbärkassen. Dagen för pappersbärkassen tillkom så sent som förra året och i år är det alltså dags att manifestera dagen till en tradition.

– Med European Paper Bag Day vill vi öka medvetenheten om fördelarna med pappersbärkassar som hållbara förpackningar som bidrar till att minska nedskräpning och miljöföroreningar. Med det hållbara och cirkulära synsättet i EU: s bioekonomiska strategi i åtanke hoppas vi uppmuntra konsumenterna att kombinera sitt personliga förpackningsval med ett bra miljöval, säger Kennert Johansson, tillförordnad Generalsekreterare för CEPI Eurokraft.

All kommunikationsaktiviteter och lokala evenemang som äger rum runt actiondagen kommer att kommuniceras på sociala mediekanaler i "The Paper Bag" under hashtaggen #EuropeanPaperBagDay: på Facebook-fan-sidan "Performance powered by nature" och LinkedIn-profilerna EUROSAC och CEPI Eurokraft. Konsumenter uppmanas att delta i diskussionerna eller delta i sina egna aktiviteter med hashtaggen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078